Jumbo met logistiek akkoord het nieuwe jaar in

Jumbo met logistiek akkoord het nieuwe jaar in

Jumbo heeft op hoofdlijnen een overeenstemming bereikt over nieuwe arbeidsvoorwaarden voor zijn logistieke medewerkers. Aan het akkoord gingen twee maanden van intensief onderhandelen vooraf met de centrale ondernemingsraad en de ondernemingsraad supply chain, zo laat de supermarktketen weten.

De nieuwe AVR Logistiek vervangt de cao Jumbo Logistiek, die afgelopen april afliep. Volgens Jumbo behoort de regeling tot de beste in de sector. Er zijn afspraken gemaakt om te voorkomen dat de loonverschillen ten opzichte van de concurrentie in de toekomst nog groter worden.

Jumbo sloot eerder al een convenant met de centrale ondernemingsraad waarin de rechten en plichten werden vastgelegd. Daarin staat onder meer dat wijzigingen in de AVR alleen doorgevoerd kunnen worden na inmenging van de raad. De regeling zal de loonlijn en -ontwikkeling van de cao levensmiddelenbranche volgen, terwijl er afspraken zijn gemaakt over het behoud van toeslagen voor werken op onregelmatige tijden en in het weekend. 

Jumbo beschouwt het akkoord als een belangrijke mijlpaal. De medewerkers moeten volgens ceo Frits van Eerd kunnen rekenen op ‘goede arbeidsvoorwaarden met een helder perspectief’. “Dat schept rust voor de toekomst”, stelt hij. De AVR kent een looptijd van vijf jaar.

De supermarktketen besloot eerder al zonder de vakbonden aan een akkoord te werken. FNV en CNV eisten onlangs nog een half miljoen schadevergoeding, omdat Jumbo de wet zou hebben overtreden door bij een personeelsstaking in april extra uitzendkrachten in te zetten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!