'Veel interesse voor failliet Beate Uhse'

Het verkoopproces van Beate Uhse is dinsdag gestart. Een groot aantal potentiële investeerders heeft zijn interesse kenbaar gemaakt, zegt topman Michael Specht tegen de Duitse omroep NDR.

Zowel strategische partners als financiële investeerders zouden belangstelling hebben voor het failliete erotiekconcern. De lange traditie en grote naamsbekendheid maken Beate Uhse volgens Specht interessant voor kopers. Tegelijkertijd probeert het voormalige moederbedrijf van Christine le Duc zijn herstructurering met eigen middelen vorm te geven. Het voert naar eigen zeggen ‘veelbelovende onderhandelingen’ met nieuwe kredietverstrekkers.

Beate Uhse vroeg vorige maand zelf het faillissement aan, nadat schuldeisers niet akkoord gingen met de herfinanciering van een lening van dertig miljoen euro. Door het bankroet zelf aan te vragen, wilde het Duitse bedrijf de controle houden over zijn toekomst. Beate Uhse ziet zijn omzet al jaren dalen en zou vorig jaar een verlies van zo’n zes miljoen euro hebben geleden. De Nederlandse winkelformule Christine le Duc werd enkele maanden voor het faillissement van de hand gedaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!