Sears begint het jaar weer met sluitingsronde

Sears sluit nog eens 103 warenhuizen en winkels van zusterformule Kmart. Het Amerikaanse winkelconcern ziet zijn omzet inmiddels al 24 kwartalen op rij dalen.

Het gaat om 69 Kmart-winkels en 39 warenhuizen van Sears die in maart of begin april gesloten worden. De sluitingen komen bovenop de 63 winkels die deze maand al op slot gaan. Vorig jaar sloot de retailer in totaal 330 winkels. Het gaat volgens het warenhuisconcern om verliesgevende filialen. Met de sluitingen wil Sears zijn winkelbestand naar eigen zeggen in lijn brengen met ‘de fysieke en digitale behoeften’ van zijn klanten. Hoeveel banen verloren gaan, is niet bekendgemaakt.

Sears begon 2017 ook met de aankondiging van een reeks winkelsluitingen. Momenteel heeft het winkelconcern nog zo’n elfhonderd winkels, ruim de helft minder dan in 2012 en nog maar een derde van het aantal dat het tien jaar terug had.

Ook concurrent Macy’s kondigde maatregelen aan tegen zijn omzetdalingen. Zo sluit de retailer zeven winkels en verliezen vijfduizend mensen hun baan. Vorig jaar werden al tienduizend banen geschrapt en zeventig winkels gesloten.   
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!