VanMoof wil wereldmarktleider in stadsfietsen worden

VanMoof wil wereldmarktleider in stadsfietsen worden

VanMoof wil de komende tijd investeren in nieuwe winkels, het verhogen van de productie en het terugvinden van gestolen fietsen. "We willen wereldwijd de grootste in stadsfietsen worden", zegt medeoprichter Taco Carlier tegenover RTL Z.

Zoals de fiets in Nederland een volwaardig alternatief is voor het openbaar vervoer, hoopt VanMoof dat met zijn fietsen ook in de rest van de wereld te bereiken. De voormalige RetailRookie doet het volgens hem al goed in plaatsen als San Francisco en New York, onder meer omdat grote steden relatief steeds meer besteden aan fietsinfrastructuur. "Ze beginnen in te zien dat het geen optie meer is om asfalt aan te leggen."

Carlier ziet VanMoof als de ‘Apple onder de fietsenbouwers’, met een beperkt aantal producten dat op zoveel mogelijk plekken wordt verkocht. “Ik heb liever één model dat ik over de hele wereld verkoop, dan zevenhonderd verschillende modellen in Nederland.” De meeste toekomst ziet hij in de SmartBike, die via gps-tracking kan worden opgespoord met de smartphone. Daarmee wil de retailer een einde maken aan fietsendiefstal.

VanMoof haalde afgelopen jaar voor het eerst geld op via investeringen. Binnen enkele weken tijd werd 6,5 miljoen euro opgehaald, onder meer via crowdfunding. Momenteel heeft het Amsterdamse merk brandstores in Amsterdam, Berlijn, New York en Taipei.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!