LaDress snel uitgegroeid in Nederland

LaDress snel uitgegroeid in Nederland

LaDress verwacht dit jaar meer winkels in het buitenland dan in eigen land te openen. In Nederland is nog ruimte voor hooguit drie of vier locaties, zegt oprichter Simone van Trojen in het januarinummer van RetailTrends.

LaDress heeft inmiddels acht fysieke winkels, waarvan die in Antwerpen de enige over de grens is. In Nederland noemt Van Trojen Den Bosch, Breda en Haarlem nog als potentiële vestigingsplaatsen. Daarna zijn er volgens de oprichter geen steden meer die voldoen aan de wensen van LaDress. “We doen geen concessies aan die eisen, daarom gaan we naar het buitenland.”

LaDress verwacht dit jaar zeker zes nieuwe winkels te openen. In Gent volgt in ieder geval een tweede Belgische vestiging, terwijl de moderetailer ook naar Duitsland en Spanje kijkt. Behalve plaatsen waar de doelgroep van LaDress komt, mikt de formule op locaties met veel traffic, zodat de winkels een 'brandingrol' kunnen vervullen. “Naarmate onze winkels bekender worden, gaan mensen misschien ook echt naar ons op zoek”, zegt Van Trojen.

LaDress begon in 2006 als webwinkel en opende in 2015 zijn eerste fysieke winkel. Eerder had de modespeler shop-in-shops bij de Bijenkorf, maar het ‘ritme’ van het warenhuis bleek te lastig te combineren met de eigen formule.

In het januarinummer van RetailTrends gaat Van Trojen uitgebreid in op de rol van de fysieke winkels in verhouding tot de webshop. Klik hier om het artikel digitaal te lezen. Nog geen abonnee? Klik hier voor meer informatie over een abonnement.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!