Meer steun voor statiegeld op blikjes en kleine flesjes

De statiegeldalliantie van Recycling Netwerk Benelux heeft inmiddels de steun van 29 gemeenten uit Nederland. Onder meer grote steden als Amsterdam, Utrecht en Haarlem scharen zich achter het initiatief, dat ook statiegeld op kleine flesjes en blikjes wil invoeren.

De alliantie ging eind november van start met 21 leden. Inmiddels zijn 101 organisaties aangesloten, waaronder ook uit Vlaanderen. In de toekomst moeten ook Luxemburg en Wallonië bij de alliantie worden betrokken.

De alliantie krijgt vooralsnog geen steun van supermarkten of verpakkingsbedrijven, schrijft Trouw. Zo is het CBL tegen uitbreiding van statiegeld. De branchevereniging neemt geen boodschap aan een onderzoek van denktank CE Delft, waaruit bleek dat het zwerfaval met negentig procent kan verminderen als er statiegeld op blikjes en kleine flesjes komt. De uitbreiding van het systeem zou te veel kosten.

De Consumentenbond laat weten zich ook bij de Statiegeldalliantie aan te sluiten. Uit een vragenlijst onder tweeduizend leden bleek een grote meerderheid voorstander van het uitbreiden van statiegeld. 84 procent wil dat er ook statiegeld komt op kleine plastic drankflesjes, terwijl driekwart voorstander is van statiegeld op drankblikjes.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!