Holland & Barrett vindt nieuwe topman in eigen huis

Stephen Nieuwenhuis is benoemd tot algemeen directeur Benelux bij Holland & Barrett. Hij is de opvolger van Colinda Hoegee, die eind vorig jaar vertrok bij de gezondheidsketen.

Nieuwenhuis werkt sinds 2006 bij de winkelketen, waarvan de laatste drieënhalf jaar als operationeel directeur. Holland & Barrett maakt verder bekend de directie uit te breiden van twee naar drie personen. Naast de algemeen- en operationeel directeur, komt daar ook een commercieel directeur bij. Daardoor kan de winkelketen naar eigen zeggen beter inspelen op 'de wens van de consument naar een vernieuwend assortiment en een meer klantgerichte winkelervaring'. Wie de commercieel directeur wordt, is nog onbekend.

Holland & Barrett ziet de benoeming van zijn nieuwe topman als een eerste stap in de groeistrategie voor de Benelux. De retailer wil dit jaar 25 nieuwe winkels in Nederland en België openen en een nieuw winkelconcept introduceren. De interesse in gezondheidsproducten zal de komende jaren alleen maar toenemen, verwacht Nieuwenhuis. “Holland & Barrett heeft op dit punt al een stevige positie, maar wij beseffen dat het nog beter kan en moet.” Naast het openen van nieuwe vestigingen noemt de retailer de implementatie van omnichannel, zoals click & collect en ‘order in store’, als focuspunt.

Holland & Barrett maakte onlangs al bekend jaarlijks 25 nieuwe winkels in Nederland en vijf tot tien in België te openen. Het Britse moederbedrijf werd vorig jaar voor twee miljard euro overgenomen door de Russische investeerder L1 Retail.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!