Beate Uhse haalt 2,7 miljoen euro binnen

Beate Uhse leent 2,7 miljoen euro van geldverstrekker Prime Capital Debt om zijn activiteiten voort te zetten. Zowel de curator als de crediteurencommissie heeft daar goedkeuring voor gegeven, meldt het failliete erotiekconcern.

Het geld wordt onder meer gebruikt om de voorraden, zowel voor de winkels als de webshop, aan te vullen. Die zijn door de verkopen in de kerstperiode sterk gedaald. Daarnaast krijgt het management extra speelruimte om de herstructurering vorm te geven.

Beate Uhse vroeg vorige maand het faillissement aan en kreeg daarbij van de rechter toestemming om zelf de controle te behouden. Het management onderzoekt de mogelijkheid om het bedrijf met behulp van leningen te herstructureren, maar kijkt als alternatieve mogelijkheid ook naar een verkoop.

Ceo Michael Specht zei vorige week dat zowel strategische partners als financiële investeerders hun interesse voor Beate Uhse kenbaar hadden gemaakt. Hoewel het winkelbedrijf al jaren met dalende omzetten en rode cijfers kampt, ziet de topman door de hoge naamsbekendheid nog altijd goede toekomstkansen. In Nederland is het bedrijf nog actief met een flagshipstore van Pabo. Christine le Duc werd enkele maanden geleden van de hand gedaan. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!