Domino’s wil groeitempo in Benelux opvoeren

Domino’s is vorig jaar gegroeid van 240 naar driehonderd vestigingen in Nederland en België. Tot 2019 moeten daar nog eens honderd nieuwe winkels bij komen.

Domino's streeft dit kwartaal McDonald's voorbij in het aantal vestigingen in ons land. De van oorsprong Amerikaanse keten heeft in 2017 vijftien miljoen pizza’s verkocht in ons land, een groei van dertig procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dit jaar voorziet de retailer een vergelijkbare groei. Domino’s ziet nog veel groeipotentieel in de Benelux, zegt ceo Andre ten Wolde. “De economie trekt aan en steeds meer mensen ondervinden het gemak van thuisbezorging.”

Domino’s heeft naar eigen zeggen de snelste gemiddelde bezorgtijd van Nederland, met 22 minuten. Bijna de helft ligt onder de twintig minuten. De pizzaketen laat verder weten sterker in te zetten op duurzaamheid. Zo rijdt vijftig procent van de bezorgers op e-bikes en kocht Domino’s een Tesla-vrachtwagen. Vanaf 2020 wil de retailer geen nieuwe fossiele vervoersmiddelen aanschaffen als onderdeel van het wagenpark.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!