Rechter geeft Blokker gelijk: Amsterdamse winkel blijft dicht

Rechter geeft Blokker gelijk: Amsterdamse winkel blijft dicht

Blokker houdt een winkel in Amsterdam-Zuidoost vanwege veiligheidsrisico’s gesloten. De verhuurder van het winkelcentrum is het daar niet mee eens, maar ving vooralsnog bot bij de rechter. 

De zaak draait om het filiaal in winkelcentrum De Kameleon, dat al sinds oktober is gesloten. Blokker besloot het huurcontract eenzijdig op te zeggen nadat het personeel was bedreigd met een vuurwapen en het pand ook meerdere keren was beschoten. Eerder werden al een nabijgelegen drogisterij en tot twee keer toe een dierenwinkel overvallen, meldt AT5.

De Kameleon wil dat Blokker de winkel openhoudt, omdat het een van de publiekstrekkers zou zijn. De sluiting zou negatieve gevolgen hebben voor andere ondernemers door het dalend aantal bezoekers. Bovendien zouden andere vestigingen waar regelmatig overvallen plaatsvinden nog gewoon geopend zijn.

De rechter stelt echter dat de veiligheidsrisico’s voor het personeel van Blokker zwaarder wegen. Verder wordt meegenomen dat er vanwege de bevoorrading en het werven van personeel hoge kosten zijn verbonden aan het opnieuw exploiteren van de winkel. Later deze maand spreekt de rechter nog eens met beide partijen over de afwikkeling van het huurcontract.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!