Meer dan de helft iDEAL-betalingen via mobiel

Meer dan de helft iDEAL-betalingen via mobiel

Het aandeel van mobiele devices in de iDEAL-transacties lag vorig jaar voor het eerst boven de vijftig procent. In totaal werden er 378,2 miljoen betalingen geregistreerd, ruim een derde meer dan in 2016.

De online betaaldienst is inmiddels goed voor een marktaandeel van 57 procent, meldt eigenaar Currence. Eind oktober werd de 1,5 miljardste betaling geregistreerd, slechts anderhalf jaar nadat het in 2005 gelanceerde systeem de grens van één miljard passeerde. Met een gemiddeld bedrag van ruim 86 euro per betaling, werd vorig jaar ruim 32,5 miljard euro omgezet. Webwinkels uit zestig landen bieden iDEAL inmiddels als betaalmiddel aan Nederlandse consumenten aan.

Banken breiden hun mobiele apps dit jaar uit met de mogelijkheid om iDEAL QR-codes te scannen. Alle acht miljoen Nederlandse gebruikers van mobiele bankapps kunnen dan QR-codes op kassabonnen, papieren facturen of beeldschermen met hun smartphone scannen. Zo kan de betaalmethode nog breder ingezet worden, bijvoorbeeld voor bezorgmaaltijden en onbemande automaten en diensten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends