Investeerders in startup Poopy Cat overwegen juridische stappen te nemen tegen de nieuwe eigenaar IJsvogel Groep. Ze zijn bang dat ze hun geld kwijt zijn, nu de leverancier van wegwerpkattenbakken is overgenomen door het moederbedrijf van Pets Place en Boerenbond. Dat schrijft Silicon Canals.

Poopy Cat haalde in 2016 bijna vijftigduizend euro op via Kickstarter. In totaal staken 787 mensen geld in de leverancier van wegwerpkattenbakken. Het jonge bedrijf liep echter vast op de hoge bezorgkosten naar de Verenigde Staten en Canada, waar het product nooit werd geleverd.

Poopy Cat maakte afgelopen september bekend zijn krachten te bundelen met de IJsvogel Groep. Op die manier hoopt de startup uitdagingen rond het managen van logistieke processen van grotere klanten te overwinnen en door te kunnen groeien. Voor de nieuwe eigenaar moet het bovendien ‘kennis en inspiratie op het gebied van online marketing en productontwikkeling’ opleveren.

De IJsvogel Groep zegt nu alleen de merknaam over te hebben genomen en niet het bedrijf erachter. Daarom zouden er geen verplichtingen zijn ten opzichte van de investeerders, die door Pets Place worden doorverwezen naar Kickstarter. Een van de investeerders, Rozzie Sanders, zegt contact te hebben gezocht met drie advocaten en bewijs te verzamelen tegen Poopy Cat en Pets Place. “Ik wil alleen dat voor iedereen die hier geld aan heeft verloren een vorm van rechtvaardigheid komt.”