Pets Place en Boerenbond positief ondanks rode cijfers

Pets Place en Boerenbond positief ondanks rode cijfers

De IJsvogel Groep heeft in 2016 een verlies van 3,9 miljoen euro in de boeken geschreven. Dat blijkt uit de jaarrekening van het moederbedrijf van Pets Place en Boerenbond, die vorige maand is opgesteld. Een jaar eerder werd nog een bescheiden winst geboekt.

De rode cijfers zijn mede het gevolg van een dalende omzet, bestaande uit groothandelsomzet en verkoop aan consumenten in de twee winkelketens. In 2016 liep de omzet terug van 139,8 naar 122,5 miljoen euro, een daling van ruim twaalf procent. Vooral de omzet uit het dierassortiment liep hard terug: van 102 naar 86,9 miljoen euro. Pets Place en Boerenbond tellen gezamenlijk zo’n tweehonderd winkels in Nederland.

De IJsvogel Groep wijst in de jaarrekening op de positieve ontwikkeling van de operationele resultaten. Het retailconcern verwacht dat die positieve ontwikkeling zich ook in de komende jaren zal voortzetten. Daarnaast is de schuldpositie flink verbeterd, door verschillende herfinancieringen.

Uit de jaarrekening blijkt dat de IJsvogel Groep afgelopen zomer zijn distributiecentrum in Ede voor 26,75 miljoen euro heeft verkocht. De opbrengst is grotendeels gebruikt om de bankfinanciering af te lossen en de crediteurenpositie verder terug te brengen. Het bezit van logistiek vastgoed en kantoren vormt volgens het concern geen strategisch onderdeel van de kernactiviteiten.

Reacties 1


jordy sluimer 19 apr, 13:40

waar kan ik deze cijfers vinden? ik moet dit eigenlijk hebben voor mijn examenstuk
graag snel antwoord

groetjes jordy

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!