Startup haalt Spotify naar Nederlandse winkels

Startup haalt Spotify naar Nederlandse winkels

De Nederlandse startup A Music Moment is een samenwerking aangegaan met Soundtrack Your Brand. Dit platform maakt gebruik van de database van Spotify, waardoor de muziek legaal in onder meer winkels, restaurants en hotels kan worden ingezet.

Soundtrack Your Brand is een Zweedse startup, die mede is opgericht door Spotify zelf. A Music Moment is partner voor de Benelux en gebruikt het product om een ‘custom made sound’ voor bedrijven te maken en zo een optimale winkelbeleving te creëren. “Dit neemt niet weg dat onze klanten altijd aanpassingen kunnen doorvoeren en een eigen draai kunnen geven aan de muziek”, aldus oprichter Reinier Middel. Onder meer Balr en Tumble ’N Dry maken al gebruik van het systeem.

Speciaal afgestemde muziek in de winkels is volgens Middel in de praktijk nu nog vaak lastig om uit te voeren. Daarbij doelt hij onder meer op oude systemen, trage updates en onvoldoende muziekkeuze, terwijl Spotify commercieel niet legaal is in te zetten. 

De ‘Spotify-backed’ technologie biedt retailers volgens hem nu wel toegang tot de verschillende genres, moods en up-to-date muzieklijsten van het muziekplatform. Verder kunnen ze met de nieuwe dienst alle locaties vanaf één device bedienen, muziek indelen via een agenda en werken in een offline modus.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!