Detailresult zet stap naar dc voor e-commerce

Detailresult zet stap naar dc voor e-commerce

Detailresult opent binnenkort een dark store om de onlineactiviteiten van DekaMarkt te faciliteren. Het is een tussenstap naar de mogelijke opening naar een apart magazijn voor e-commerce, zegt topman John Kruijssen tegen Distrifood.

De locatie om orders voor de webshop te picken is noodzakelijk vanwege de online groei. Momenteel gebeurt dit nog bij een aantal reguliere supermarkten van DekaMarkt. Die aanpak belemmert verdere groei, zegt Kruijssen. “We kunnen orders niet langer tijdens de openingstijden van de winkels verzamelen zonder de reguliere koopstromen te verstoren.”

DekaMarkt heeft dankzij online diverse klanten teruggekregen en ziet ook grotere herhaalaankopen, zegt Kruijssen. Zusterformule Dirk heeft vooralsnog geen webwinkel, omdat het vreest dat de kosten daarvan te hoog zijn. “Wij willen zoveel mogelijk van onze winst verwerken in de prijzen en teruggeven aan onze klanten”, zei directeur Marcel Huizing daar vorig jaar over.

John Kruijssen neemt op 1 april afscheid van Detailresult om als ceo van Beter Bed aan de slag te gaan. Een opvolger is nog niet bekend.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends