Brancheverenigingen Vakcentrum en Gebra fuseren

Brancheverenigingen Vakcentrum en Gebra fuseren

Het Vakcentrum en Gebra, twee brancheverenigingen voor zelfstandige winkeliers, gaan samen verder. De nieuwe organisatie doet dat onder de vlag van Vakcentrum, dat nu 2.800 winkels met tweehonderdduizend werknemers vertegenwoordigt.

De leden van Gebra en het Vakcentrum hebben deze week groen licht gegeven voor de fusie. Het bureau van Gebra in Zoetermeer wordt in de loop van dit jaar gesloten. De medewerkers gaan over naar het Vakcentrum, dat in Woerden is gevestigd.

Gebra komt op voor de belangen van ondernemers in de gemengde en speelgoedbranche. Door de fusie worden nu een breed scala aan winkeliers vertegenwoordigd, waaronder supermarkten, drogisterijen, cadeauwinkels en speelgoedzaken. Een van de speerpunten van de organisatie is de positie van franchisenemers ten opzichte van de franchisegevers versterken.

Door het samengaan ontstaat volgens het Vakcentrum een organisatie ‘die met nog meer kracht de collectieve belangen behartigt en meer gebundelde kennis en capaciteit heeft om op individueel niveau de leden bij te staan’. Ondanks de schaalvergroting blijft er naar eigen zeggen volle aandacht voor branchespecifieke zaken. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!