Sligro gaat toch voor verkoop Emté

Sligro gaat toch voor verkoop Emté

Sligro is formeel gestart met het verkoopproces van supermarktketen Emté. Het foodconcern verwacht in de loop dit jaar tot een transactie te komen, zo meldt het in een toelichting op zijn jaarcijfers.

Tijdens het verkoopproces blijft Sligro de optimalisatie van zowel de 2.0 als 3.0-formule van de supermarktketen ‘onverminderd doorzetten’. Eerder meldde Sligro nog dat het de winkels niet wilde verkopen, maar een partnership zocht. Naast een verkoop behoort dat nog steeds tot de opties. Jumbo deed vorig jaar al tevergeefs een bod op Emté. Cfo Ton van Veen liet onlangs weten nog altijd in gesprek te zijn en te hopen de supermarktketen te kunnen inlijven.

Emté bleef vorig jaar opnieuw achter bij de marktontwikkeling, waardoor het marktaandeel terugliep naar 2,5 procent. Ook nam de ebitda met één miljoen euro af. Eerder werd al bekendgemaakt dat de supermarktketen zijn omzet met een fractie zag toenemen tot 828 miljoen euro. 

Sligro heeft zijn totale nettowinst vorig jaar zien groeien van 73 tot 81 miljoen euro. De omzet kwam uit op ruim 2,9 miljard euro, een groei van meer dan vijf procent. 

Reacties