Coolblue bereikt doel: 1,2 miljard euro omzet

Coolblue bereikt doel: 1,2 miljard euro omzet

Coolblue heeft zijn omzet vorig jaar met zo’n veertig procent zien groeien tot 1,2 miljard euro. Dat maakte topman Pieter Zwart woensdag bekend tijdens de Webwinkel Vakdagen.

Coolblue ziet zijn omzet gemiddeld iedere 24 maanden verdubbelen en heeft inmiddels een marktaandeel van 32 procent in de Benelux, aldus Zwart. Daarmee is het naar eigen zeggen de grootste online elektronicaverkoper in zijn marktgebied. Verder zag Coolblue zijn net promotor score met tien procent toenemen tot een waarde van 67, wat volgens Zwart de hoogste klanttevredenheid van Nederland is.

Coolblue maakt zijn jaarcijfers binnen enkele weken officieel bekend. Een jaar geleden sprak de retailer al de verwachting uit dit jaar om 1,2 miljard euro uit te komen. Het is voor het eerst dat de elektronicaverkoper de grens van één miljard passeert. 

Afgelopen jaar opende Coolblue zijn eerste twee XXL-winkels in Amsterdam en Den Haag. Die zijn volgens Zwart een groot succes. Klanten zouden het vooral fijn vinden omdat ze er contant kunnen betalen en advies of bevestiging voor hun productkeuze kunnen krijgen.
 

Reacties 1


Janu V 6 mrt, 09:03

Vraagje; hebben jullie toevallig ook de complete marktomzet waarvandaan Coolblue's marktaandeel van 32% komt? En exact welke markt hebben jullie dit figuur op gebaseerd?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!