Sligro heeft geen haast met verkoop Emté

Sligro heeft geen haast met verkoop Emté

Voor zowel een partnership als een overname van Emté is ‘alom interesse’. Of een transactie op korte termijn staat te gebeuren, kan Sligro-topman Koen Slippens nog niet zeggen.

Sligro voelt geen druk om snel tot uitsluitsel voor zijn supermarktketen te komen, zegt Slippens tegen Het Financieele Dagblad. “Het bloed loopt er niet uit, zowel qua cash als winstgevendheid.” Naast een joint-venture met of overname door een andere partij, onderzocht Sligro de afgelopen tijd ook de mogelijkheid om zelf overnames te doen. Die optie is uiteindelijk afgewezen, zegt Slippens. “Je kunt een partnerschap of verkoop alleen aan de belanghebbenden uitleggen als je de andere opties ook hebt onderzocht”, aldus de ceo.

Analisten reageren teleurgesteld op het uitblijven van uitsluitsel. Zo spreekt analist Matthias Maenhaut van ING spreekt van een 'anti-climax'. Sligro maakte donderdag bekend het verkoopproces voor Emté te zijn gestart, terwijl ook een partnership een optie blijft. Het foodconcern verwacht dit jaar tot een transactie te komen.

Slippens wil niet zeggen welke partijen interesse hebben in Emté. Jumbo deed vorig jaar al een bod, maar dat werd afgewezen. De supermarktketen is echter nog steeds geïnteresseerd en er lopen nog gesprekken, zei cfo Ton van Veen onlangs.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends