MediaMarkt-Saturn opent 'Amazon Go-achtige' winkel

MediaMarkt-Saturn opent 'Amazon Go-achtige' winkel

MediaMarkt-Saturn opent in maart een pilotstore waar klanten niet langs de kassa hoeven om af te rekenen. In samenwerking met startup MishiPay kunnen ze met hun telefoon een label scannen, betalen en vervolgens de winkel verlaten zonder in de rij te staan.

De pilot wordt gehouden in het Oostenrijkse Innsbruck, vertelde chief innovation officer Martin Wild tijdens de Webwinkel Vakdagen. “Het lijkt op Amazon Go, maar met een andere technologie.” MishiPay is een van de tien startups, die bij de Retailtech Hub van MediaMarkt-Saturn is opgevallen.

Het elektronicaconcern test veel verschillende technologieën, waaronder robots in de winkels, chatbots, digitale winkels en virtuel en augmented reality. Welke technologieën uiteindelijk zullen doorbreken, durft Wild niet te voorspellen. “Daarom moeten we ze testen. Het liefst zo vroeg mogelijk. Omdat we voorheen te laat waren, zijn we nu zo snel met innovatie.” 

In Europa wordt volgens hem gedacht dat nieuwe ideeën perfect moeten zijn, voordat ze worden uitgerold. Veel plannen worden daarom op voorhand afgeschoten, stelt hij. “Je moet juist openstaan voor experimenten en fouten durven maken.”

Bekijk op RetailTrends tien voorbeelden van technologieën waar MediaMarkt-Saturn mee experimenteert.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!