Folderbranche en Amsterdam weer voor de rechter om ja/ja-sticker

Folderbranche en Amsterdam weer voor de rechter om ja/ja-sticker

De folderbranche heeft het hoger beroep tegen de gemeente Amsterdam vrijdag in gang gezet. Daarmee willen de reclameverspreiders de invoering van de ja/ja-sticker laten terugdraaien.

Brancheorganisaties MailDB, Spotta en KVGO vinden dat de invoering van de sticker onzorgvuldig is en de belangen van winkeliers schaadt. Ook zou het besluit gebaseerd zijn op ‘onjuiste milieuclaims’. Zo wijst manager branchevernieuwing Bram ter Beek van KVGO erop dat de folders vrijwel volledig uit gerecycled papier bestaan. “Uit alle studies blijkt dat, als er al hout gebruikt wordt, de branche meerdere bomen terug plant en dat daardoor de productiebossen in Europa groeien."

De betrokken brancheorganisaties hekelen daarnaast de ‘overhaaste’ invoering van de sticker. Zo zouden bewoners de situatie als verwarrend ervaren en is de nieuwe sticker pas drie dagen voor invoering aan burgers ter beschikking gesteld. Daarnaast zouden er fouten worden gemaakt in de bezorging, omdat bezorgers niet de tijd hebben gekregen te wennen aan het nieuwe systeem.

Alleen inwoners van Amsterdam met een ja/ja-sticker op hun brievenbus krijgen sinds 1 januari nog ongeadresseerde reclame in de bus. De rechtbank bepaalde in november dat het nieuwe systeem mocht worden ingevoerd. De hoofdstad verwacht hiermee zesduizend bomen per jaar te besparen. Ook andere gemeenten denken na over de invoering van een ja/ja-sticker. Zo onderzoekt Tilburg de mogelijkheid hier op 1 januari volgend jaar mee te starten.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!