Roosendaal zit met 'spookwinkelcentrum' in de maag

Roosendaal zit met 'spookwinkelcentrum' in de maag

Winkelcentrum De Biggelaar in Roosendaal ziet binnenkort de laatste aanwezige winkel vertrekken. Vastgoedbedrijf Wereldhave wil eigenaar Willem Losecaat helpen bij de zoektocht naar een nieuwe invulling, schrijft BN De Stem.

Na het sluiten van speelgoedwinkel ToyChamp, twee weken geleden, is alleen De Prijsstunter nog in het winkelcentrum gevestigd. Die is momenteel bezig met een finale leegverkoop, waardoor De Biggelaar een ‘spookwinkelcentrum’ dreigt te worden. De gemeente is blij met de handreiking van Wereldhave, dat eigenaar is van een ander winkelcentrum in de plaats. “Ik kan me voorstellen dat Wereldhave ook belang heeft bij een aantrekkelijke binnenstad”, aldus wethouder Cees Lok.

Mochten de gesprekken met Wereldhave op niets uitlopen, dan wordt mogelijk gekeken naar een andere invulling van de ruimte. Zo is al gesproken over de optie om er een gemeentelijke fietsenstalling in te richten. Het is nog niet bekend of Losecaat ingaat op het aanbod van Wereldhave, maar hij laat weten open te staan voor ideeën. “Maar alleen als het echt een oplossing voor de lange termijn is.”

In de Verenigde Staten is al langer sprake van zogeheten dead malls of spookwinkelcentra. Analisten van de Zwitserse bank UBS stelden onlangs al dat dit fenomeen over dreigt te waaien naar Frankrijk.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends