'Nederlandse winkelcentra vinden weg omhoog'

'Nederlandse winkelcentra vinden weg omhoog'

Unibail-Rodamco heeft de inkomsten uit zijn Nederlandse winkelcentra vorig jaar zien groeien. “Er zit een zekere verbetering in het Nederlandse segment”, zegt cfo Jaap Tonckens tegen Het Financieele Dagblad.

De vergelijkbare inkomsten uit de winkelcentra in Almere, Zoetermeer en Amstelveen groeiden met 3,8 procent. “Het vertrouwen van de consument is gestegen, de werkgelegenheid is gegroeid en dat vertaalt zich ook in bereidwilligheid om meer uit te geven”, zegt Tonckens. Winkelcentrum Leidsenhage is uit de like-for-like cijfers weggelaten, omdat vanwege de verbouwing tot Mall of the Netherlands veel winkels gesloten zijn. Met het winkelcentrum in Leidschendam meegerekend, bleven de huurinkomsten vrijwel gelijk. 

Ons land was lange tijd het enige waar Unibail-Rodamco zijn huurinkomsten zag dalen. Door de verbouwing van Leidsenhage was het Nederlandse portfolio vorig jaar nog steeds het zwakst groeiende van de vastgoedbelegger, maar op vergelijkbare basis lag de groei boven die in Duitsland en Frankrijk. De totale huurinkomsten uit winkelcentra stegen met 4,3 procent tot ruim 1,3 miljard euro.

Eerder werd bekend dat Unibail-Rodamco zijn winkelcentra in Zoetermeer en Almere wil verkopen. Ons land is nu al de kleinste markt voor het Nederlands-Franse vastgoedconcern, met in totaal 62 miljoen euro aan huurinkomsten in 2017.
 

Reacties 1


Peter Jansen 5 feb, 14:19

Zij zijn toch zo blij dat V&D failliet was gegaan? Dat ze een pand konden verhuren tegen de maximale prijs?

Tja, de huurprijzen zijn volgens mij het probleem.

En overal maar kledingzaken (van dezelfde soort) en horeca (tegen de hoge prijzen).
Hoeveel koffie kan een mens drinken?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!