Spar denkt aan pick-up points bij tankstations

Spar denkt aan pick-up points bij tankstations

Spar opent de komende jaren 130 ‘en misschien wel 150’ winkels op tankstations. Die kunnen volgens e-commercemanager Sarah Bouwmeister dienen als pick-up point. “Hoe mooi is het als je langs de snelweg je boodschappen kunt afhalen?”

Spar is voor de Express-winkels een samenwerking aangegaan met exploitant EG Group, dat zijn tankstations van Texaco ombouwt tot Esso. Het assortiment bestaat langs de snelweg voornamelijk uit grab & go, broden en maaltijden voor thuisconsumptie. Juist op die locaties ziet Bouwmeister kansen voor de online bestelservice van Spar, vertelde ze tijdens de Webwinkel Vakdagen.

De e-commercemanager ziet legio kansen om de rol van de webshop de komende jaren te vergroten. Zo wil ze taarten van lokale bakkers thuisbezorgen, evenals zelfzorgmedicijnen, bloemen en cadeaukaarten van andere retailers.  “En als de bezorger dan toch langskomt, kun je hem gelijk de vuile was voor de stomerij meegeven. Dan zijn de overhemden gestreken als hij de volgende keer terugkomt.”

Verder ontwikkelt Spar een module voor gemaksboxen, zoals een ontbijt-, fondue- of barbecuebox. Ook gaat de supermarktketen bezorgen vanuit de stadswinkels. Daarbij wordt begonnen met vers belegde broodjes. “Dat kunnen we vervolgens veel verder uitrollen, met bijvoorbeeld maaltijdsalades en sapjes.”

Lees meer over de (online) ambities van Spar op RetailTrends.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends