Belastingdeal IKEA achter gesloten deuren besproken

Belastingdeal IKEA achter gesloten deuren besproken

De Tweede Kamer wordt in het geheim door de regering geïnformeerd over de belastingafspraken met IKEA. Vanwege de wettelijke geheimhoudingsplicht kan de Belastingdienst niet openbaar informatie over belastingplichtigen delen, schrijft staatssecretaris Snel van Financiën in een brief.

Snel reageert op het verzoek van de vaste Tweede Kamercommissie voor Financiën om in een openbare zitting te worden geïnformeerd over de belastingafspraken met de meubelketen. De Europese Commissie maakte eind vorig jaar bekend een officieel onderzoek te starten naar belastingontwijking van IKEA via Nederland. Dat volgt op beschuldigingen die de Europese partij de Groenen uitte aan het adres van de meubelketen. IKEA zou tussen 2009 en 2014 één miljard euro te weinig belasting hebben betaald via zijn Nederlandse dochter IKEA Systems.

De staatssecretaris schrijft dat in de vertrouwelijke briefing een ‘volledig, helder en transparant beeld’ zal worden gegeven over de afspraken. Eerder wilde zijn voorganger Eric Wiebes helemaal geen informatie delen over inhoud daarvan.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!