'Geen geld voor Assen zolang OutleTT dreigt'

'Geen geld voor Assen zolang OutleTT dreigt'

Vastgoedeigenaren willen niet investeren in de binnenstad van Assen zolang het plan voor een outletcentrum boven de markt hangt. “Wij kunnen alleen investeren mits er geen zeventig nieuwe winkelpanden aan de snelweg gerealiseerd worden”, schrijft Vereniging Vastgoed Assen Centrum (VVAC) volgens Dagblad van het Noorden in een brief aan de gemeenteraad.

De gemeente Assen maakte vorige week een plan bekend waarbij negen miljoen euro in het centrum wordt gestoken, waarvan drie miljoen moet komen van externe partijen zoals vastgoedeigenaren. Zij weigeren die bijdrage te leveren zolang het plan voor OutleTT niet van tafel is en leggen daarmee een bom onder de nieuwe ‘binnenstadsvisie’. Mocht het outletcentrum wel worden afgeschoten, dan is volgens de vastgoedclub juist nog een veel grotere investering mogelijk. “De partners begroten een mogelijk investeringsniveau van 45 tot 50 miljoen, met circa tweehonderd nieuwe banen ten opzichte van de huidige situatie”, aldus de VVAC.

In het plan ‘Vernieuwen, Versterken en Verkleuren’ krijgt de Drentse hoofdstad van zowel de gemeente, provincie als derde partijen drie miljoen euro. Wethouder Anry Kleine Deters zei eerder nog geen verzet tegen het plan te verwachten.

De gemeenteraad gaf vorig jaar groen licht voor een vernieuwd plan voor een outletcentrum bij het TT-circuit. Het voorstel wordt binnenkort voorgelegd aan de provincie, die het originele plan voor een outlet een jaar geleden afkeurde.

Reacties 1


Olaf Busch 13 feb, 11:04

Je kunt niet ontkennen dat het bedrijfsleven de afgelopen jaren heeft geïnvesteerd in de Asser binnenstad. Kijk naar die tienduizenden vierkante meters winkelvloeroppervlakte in eigentijdse blokkendoosarchitectuur. Helaas de verkeerde keuzes.
Nu gaat het er om de hele klok weer terug te draaien en tegelijk te investeren in de authentieke stad. Wie gaat dat doen?
Als het de pandeigenaren serieus is zouden ze hun miljoenenbijdrage nu in een fonds kunnen storten met de garantie dat dit benut wordt zodra de FOC definitief van tafel is. Zonder die garantie stellen de dreigementen in mijn ogen niet veel voor.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!