Stadshart Amstelveen kan eindelijk op de schop

Stadshart Amstelveen kan eindelijk op de schop

Vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco steekt de komende vier jaar tweehonderd miljoen euro in de verbouwing van Stadshart Amstelveen. Na eerder verzet van gemeente en bewoners is er nu overeenstemming bereikt, meldt Het Parool.

Het Amstelveense winkelcentrum wordt uitgebreid en deels overkapt. Het twintig jaar oude winkelcentrum is gebaseerd op het oorspronkelijke stratenplan van 1960, waardoor het uit veel losse delen bestaat. Unibail wil die meer met elkaar verbinden, maar kreeg eerder te maken met protest van de gemeente en bewoners. Inmiddels is de onrust volgens de vastgoedeigenaar van de baan en worden bewoners bij de plannen betrokken.

Het ontbreekt in het winkelcentrum aan horeca, zegt directeur Otto Ambagtsheer van Unibail-Rodamco. Ook moeten er volgens hem meer lokaal aanbod en versproducten komen. "Een winkelcentrum draait, in tegenstelling tot twintig jaar geleden, niet meer alleen om winkelen.” Verder worden er winkels verplaatst, zodat voor grote winkelketens aantrekkelijke winkelruimte ontstaat. Ambagsheer verwacht dat de operatie in 2022 is afgerond.

Unibail-Rodamco ontwikkelt ook plannen voor het gebied rond het voormalige V&D-pand, waar Hudson’s Bay later dit jaar een vestiging opent. "Ons gebied sluit daar straks niet goed op aan”, aldus Ambagtsheer. Het warenhuispand zelf is eigendom van ASR en wordt momenteel verbouwd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!