'Aldi mogelijk weer één bedrijf'

'Aldi mogelijk weer één bedrijf'

Aldi Nord en Süd hebben eind vorig jaar afspraken gemaakt over intensievere samenwerking. Daarbij is ook een fusie van beide supermarkttakken niet uitgesloten, blijkt volgens Manager Magazin uit een verslag van de vergadering.

Tijdens de bijeenkomst van zestien hoge managers van Aldi is gesproken over het ‘project samenwerking Aldi Nord – Aldi Süd’, waarbij in stappen naar meer eenheid moet worden toegewerkt. Zo worden in eerste instantie alle ‘assortimenten en processen’ geharmoniseerd en gesynchroniseerd. Ook afdeling op het gebied van inkoop, marketing en logistiek willen beide takken laten versmelten. Het doel is om de efficiëntie van het supermarktbedrijf te verhogen.

Hoewel niet specifiek over een fusie wordt gesproken, staat in de notulen dat ‘over verdere organisatorische stappen van de samenwerking moet worden nagedacht’. Aldi zou al juristen hebben ingehuurd om de onderzoeken of een fusie volgens de kartelwetgeving kan. Aldi Nord en Süd hebben inmiddels in een gezamenlijke verklaring laten weten een fusie ‘noch door de samenwerking noch door andere overwegingen bedoeld of beoogd’ is.

Aldi viel in 1960 uiteen in een noordelijke en zuidelijke tak, na een meningsverschil over tabaksverkoop. Enkele weken geleden maakten beide delen al een zeldzame samenwerking bekend door de gezamenlijke lancering van een dierenwelzijnskeurmerk.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends