Twaalf Paddepoel-winkeliers mogen op koopzondag dicht

Twaalf Paddepoel-winkeliers mogen op koopzondag dicht

Twaalf ondernemers in winkelcentrum Paddepoel hebben toestemming om hun deuren tijdens koopzondag gesloten te houden. Eén aanvraag bij de Vereniging van Eigenaren (VvE) is nog in procedure. Dat heeft wethouder Joost van Keulen van de gemeente Groningen laten weten tijdens een commissievergadering, meldt het Dagblad van het Noorden.

Onder de twaalf winkeliers zitten ook ondernemers die al toestemming hadden om op koopzondag dicht te blijven. Hun ontheffing is nu verlengd.

Het nieuwe ontheffingenbeleid is het resultaat van gesprekken tussen de VvE en de bemiddelaar in het conflict. Het Groningse winkelcentrum is al ruim een jaar het toneel van een juridische strijd, doordat sommige winkeliers weigeren hun winkel op zondag te openen. De VvE geeft vijfhonderd euro boete per keer dat ze hun winkel dichthouden. Een aantal ondernemers staat al voor tienduizenden euro’s in het krijt.

Wat de gevolgen voor eventuele openstaande boetes zijn, is niet bekend. Van Keulen laat wel weten dat de bemiddelaar is begonnen met het opzetten van een winkeliersvereniging.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends