Wereldhave wint kort geding om huurachterstand Aldi

Aldi is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot het betalen van de volledige huur voor zijn vestiging in Maassluis. Het kort geding was aangespannen door Wereldhave, dat eigenaar is van winkelcentrum Koningshoek, waar Aldi is gevestigd.

De supermarktketen opende in september vorig jaar zijn deuren in een nieuw gedeelte van het winkelcentrum. De huurovereenkomst ging in juli in, omdat de bouwkundige oplevering die maand plaatsvond. Aldi stelt echter dat het parkeerterrein nog niet gereed is en dat de retailer daarom nog geen huur – ruim 28 duizend euro per maand – hoeft te betalen.

Wereldhave is van mening dat er geen sprake is van een gebrek en dat hoogstens een gedeelte van het buitenterrein nog niet volledig is afgewerkt. Dat gedeelte is in handen van de gemeente, waardoor het de vastgoedeigenaar niet aan te rekenen is. Bovendien heeft de manager van de naastgelegen HEMA laten weten dat het huidige parkeerterrein prima bruikbaar is.

De rechter oordeelt dat Aldi onvoldoende aannemelijk heeft gemaakt dat niet alle klanten in de buurt kunnen parkeren, ze daarom wegblijven en de supermarktketen schade lijdt. Omdat de parkeervoorzieningen als ‘functioneel gereed’ worden beoordeeld, moet Aldi de volledige huur betalen. De huurachterstand was eind januari opgelopen tot meer dan een ton.

Aldi legt zich niet bij de uitspraak neer. De supermarktketen heeft Wereldhave begin januari al gedagvaard in een bodemprocedure, om met nieuw bewijs te kunnen laten zien dat het parkeergebied niet af is. Mocht de rechtbank dan nog oordelen dat het terrein functioneel gereed is, wil Aldi een huurkorting afdwingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!