Blokker ook weg uit de Kalverstraat

Blokker ook weg uit de Kalverstraat

Blokker sluit deze week de deuren van zijn winkel in de Kalverstraat in Amsterdam. De winkel gaat om ‘bedrijfseconomische redenen’ dicht: het is voor de retailer niet rendabel meer om in de Kalverstraat te zitten. Dat laat een woordvoerder weten aan NRC.

Het pand is in handen van de familie Blokker zelf en dat blijft zo, zegt directeur Richard Dallinga van investeringstak HB Capital. Het is behalve een rendabele verhuurlocatie ook een pand met ‘emotionele waarde’, stelt hij. “Dat is ook reden om het pand te koesteren. Het is een belegging voor de lange termijn.”

De winkel in de Kalverstraat opende in 1951 zijn deuren en was de trots van de familie. Verschillende familieleden werkten in de winkel, waaronder Jaap en Ab Blokker.

Blokker is sinds vorig jaar bezig zo’n honderd filialen te sluiten. De retailer wil er vierhonderd overhouden, die in april allemaal een nieuwe uitstraling moeten hebben. Het pand in de Kalverstrat wordt na zijn vertrek opgeknapt door HB Capital. Een nieuwe huurder is nog niet gevonden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends