Kruidvat denkt op termijn meer winkels te sluiten

Kruidvat en Trekpleister blijven voorlopig jaarlijks 45 nieuwe winkels in Nederland en België openen. “Maar er komt ook een moment dat we er meer gaan sluiten”, zei ceo Gerard van Breen donderdag tijdens Vedis College Tour.

Het drogisterijconcern sluit nu ‘relatief weinig’ winkels, zei Van Breen zonder aantallen te noemen. Wanneer het aantal sluitingen wordt opgevoerd, zei hij niet. “Maar dat zal niet heel snel gaan.” Kruidvat en Trekpleister openden de afgelopen zeven jaar 320 winkels, een gemiddelde van 45 per jaar dat de retailer zeker tot 2020 verwacht vast te houden.

Kruidvat en Trekpleister richten zich met de recentere openingen vooral op regiowinkelcentra. Als voorbeelden noemt de ceo Eindhoven en Apeldoorn, waar beide winkelketens samen respectievelijk achttien en dertien winkels hebben, waarvan in beide steden vijf in het afgelopen jaar openden. Die doen het volgens Van Breen allemaal goed. “Het is niet zo dat de omzet van de ene winkel kannibaliseert op de andere.”

De drogisterijformules hebben volgens de topman weinig last gehad van de crisis. Die heeft de winkelketens juist groeikansen geboden die het daarvoor niet had. “Bepaalde winkelcentra- en straten, die bijvoorbeeld vanwege de hoge huur eerder geen optie voor ons waren, werden nu wel bereikbaar.”

Lees op RetailTrends het volledige artikel, waarin Van Breen ingaat op hoe hij een gezonde toekomst voor de winkelketens van A.S. Watson en de gehele retailsector voor zich ziet.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!