Hoogvliet breidt bezorggebied opnieuw uit

Hoogvliet breidt bezorggebied opnieuw uit

Hoogvliet bezorgt vanaf eind deze week boodschappen in zes nieuwe plaatsen. Daarmee wordt het bezorggebied van de supermarktketen bijna verdubbeld.

Hoogvliet levert vanaf donderdag online bestellingen in Hazerswoude-Rijndijk en omgeving, Gouda, Bodegraven, Boskoop, Waddinxveen een Reeuwijk. Een jaar geleden werden Rijswijk, Voorburg en Leidschendam al toegevoegd. Daarmee bezorgt de retailer nu in veertien plaatsen binnen het eigen marktgebied aan huis. Pilots met thuisbezorging in regio’s waar geen winkels zijn, werden eerder al stopgezet. Hoogvliet bezorgt zes dagen in de week en zegt een online assortiment van ruim tienduizend producten te hebben. 

Hoogvliet verwacht voorlopig geen geld te verdienen met zijn webwinkel, zei algemeen directeur Siep de Haan vorig jaar tegen RetailTrends. “Maar het gaat om je totale verdienmodel, er zijn meerdere categorieën waarmee we geen geld verdienen.” Supermarkten die niet online verkopen lopen volgens hem het risico op omzetverlies, omdat concurrenten het wel aanbieden. “In onze sector is het effect op je exploitatie dramatisch als je meerdere procenten van je omzet verliest.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!