Zalando stapt in logistieke robots

Zalando stapt in logistieke robots

Zalando heeft een minderheidsbelang genomen in de Duitse robotstartup Magazino. De robots van het Münchense bedrijf kunnen onder meer zelfstandig schoenendozen uit rekken halen en terugzetten.

Zalando zegt met de investering zijn geloof in ‘de volgende generatie automatiseringsoplossingen’ te onderstrepen. Magazino ontwikkelt en bouwt mobiele robots op het gebied van intralogistiek en heeft volgens Zalando het grootste team in Europa op het gebied van perceptiegedreven robotica. De kunstmatig intelligente besturingssoftware past leermethoden toe die de robots in staat stellen zich aan te passen aan veranderende omgevingen en hun ervaringen gebruiken om de prestaties te verbeteren.

De investering geeft Zalando toegang tot een ‘toonaangevende technologie’ die goed te combineren is met zijn bestaande infrastructuur, zegt senior vice president convenience David Schröder. De robots zijn uitgerust met 3D-camera's en sensoren en kunnen, door hun directe omgeving te observeren, veilig naast menselijk personeel werken. Zij ondersteunen hen vooral bij fysiek lastigere taken, zoals producten uit het laagste of hoogste schap pakken. “We geloven dat het combineren van gepassioneerde medewerkers met de allernieuwste technologie leidt tot de best mogelijke resultaten”, aldus Schröder. 

Magazino heeft in totaal twintig miljoen euro opgehaald bij de investeringsronde. Naast Zalando doen ook techbedrijf Föber en logistiek dienstverlener Fiege mee.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!