Jeff Bezos als eerste voorbij de honderd miljard dollar

Jeff Bezos als eerste voorbij de honderd miljard dollar

Amazon-topman Jeff Bezos is door zakenblad Forbes uitgeroepen tot rijkste man van de wereld. Hij is Microsoft-oprichter Bill Gates ruimschoots voorbijgestreefd op de jaarlijkse miljardairslijst.

Het vermogen van Bezos wordt geschat op 112 miljard dollar, waarmee hij als eerst de grens van honderd miljard dollar doorbreekt. Gates blijft steken op negentig miljard dollar, gevolgd door belegger Warren Buffet met 84 miljard.

De opmars van Bezos laat zich voornamelijk verklaren door het succes van Amazon op de beurs. De topman bezit veel aandelen in zijn bedrijf en zag daardoor zijn fortuin met ruim 39 miljard dollar toenemen.

Andere hooggeplaatste retailers op de lijst zijn onder meer Bernard Arnault en zijn familie, die met 72 miljard dollar op plek vier eindigen. Arnault is eigenaar van LVMH, dat merken als Louis Vuitton en Sephora voert. Zara-oprichter Amancio Ortega eindigt met zeventig miljard dollar op de zesde plek. Drie leden van de oprichtersfamilie van Walmart nemen plek veertien, vijftien en zestien in met alle drie zo’n 46 miljard dollar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!