Rotterdamse Lijnbaan in oude luister hersteld

Rotterdamse Lijnbaan in oude luister hersteld

De gemeente Rotterdam gaat dit voorjaar verder met het opknappen van de Lijnbaan. De luifels worden gerenoveerd en ook de bovenverdiepingen van de winkels worden aangepakt.

De gemeente heeft de ontwikkelingsvisie Lijnbaankwartier geactualiseerd. De nieuwe metaformose heeft het doel om van de Lijnbaan een samenhangend en herkenbaar geheel te maken, zegt architect Robert Winkel tegen het AD. “Het wordt weer zoals het ooit bedacht was.”

Een deel van de luifels is in de jaren negentig al eens gerenoveerd, met behulp van metaal en glas. Omdat het niet overal is uitgevoerd, ziet het er volgens Winkel nu een beetje rommelig uit. “We gaan terug naar het samenhangende beeld van de luifels omstreeks 1955, en die worden allemaal bekleed met houten schrootjes.” Door natuurlijke materialen als hout en beton te gebruiken hoopt hij het winkelgebied van een warme uitstraling te voorzien.

De werkzaamheden hebben betrekking op het stuk van het begin van de Lijnbaan tot aan de Aert van Nesstraat en nemen een paar maanden in beslag.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends