Coolblue: tien XXL-winkels en tv-bezorging

Coolblue: tien XXL-winkels en tv-bezorging

Coolblue ziet in tien steden ruimte voor een winkel van zijn XXL-concept. Dit jaar brengt de retailer dat formaat naar verschillende nieuwe plaatsen in Nederland, zegt ceo Pieter Zwart tegen Het Financieele Dagblad.

Coolblue opende eind vorig jaar zijn eerste XXL-vestigingen in Amsterdam en Den Haag. De elektronicaretailer is 'heel tevreden' over de resultaten tot nu toe. De winkel in Den Haag is met 2600 vierkante meter zeven keer groter dan de reguliere winkels gemiddeld zijn. Klanten kunnen er producten uitproberen en er worden demonstraties gegeven. Zwart zei eerder al ruimte te zien voor in totaal twintig tot 25 fysieke winkels.

Zwart maakt verder bekend de eigen bezorgdienst volgende maand uit te breiden met televisies, waarbij die ook bij klanten thuis worden aangesloten. Eind dit jaar is die service in heel Nederland en België beschikbaar. “Televisies bezorgen klinkt misschien futiel, maar is een proces van tientallen busjes en honderden bezorgers”, zegt Zwart. Een van de redenen om de dienst te starten is volgens hem dat de klanttevredenheid op het gebied van televisies nog relatief sterk voor verbetering vatbaar is.

Tot nu toe richtte CoolblueBezorgt zich vooral op witgoed en inbouwapparatuur. De retailer rijdt inmiddels met 150 eigen bezorgbusjes rond en levert daarmee al het grootste deel van de witgoedbestellingen zelf. Coolblue wil nog eens duizend extra bezorgers aannemen, bovenop de zeshonderd die het nu al heeft. 

Coolblue maakte donderdag zijn jaarcijfers bekend, waarin het onder meer een omzet van 1,2 miljard euro en een nettowinst van ruim negen miljoen euro meldt. Lees op RetailTrends meer over de ontwikkeling van Coolblue in acht cijfers.

Reacties