Deense discounter Normal naar Nederland

Normal opent begin mei in Utrecht zijn eerste Nederlandse winkel. Het betekent de eerste vestiging voor de discountketen buiten Scandinavië.

Normal vestigt zich in winkelcentrum Hoog Catharijne. De retailer verkoopt onder meer producten op het gebied van huishoud, persoonlijke verzorging en 'een hele reeks basisartikelen'. Zo liggen er A-merken als L'Oréal, Gillette en Colgate in de schappen. Normal importeert producten bij distributeurs door de hele EU en vermijdt de 'prijsverhogende tussenschakel'. "We kunnen producten daardoor vaak dertig tot vijftig procent onder de marktprijs verkopen", zegt managing director Torben Mouritsen.

Naast bekende producten zegt Normal ook merken te verkopen die verder in Nederland niet te vinden zijn. "We krijgen naast het vaste assortiment voortdurend nieuwe artikelen binnen, die het interessant maken om elke keer weer op ontdekking te gaan", aldus Mouritsen. Het Deense management zegt overtuigd te zijn van de kansen in ons land en verwacht de komende jaren meer winkels te openen.

Normal bestaat sinds 2013 en heeft tachtig winkels in eigen land. Vorig jaar opende het in Noorwegen zijn eerste buitenlandse winkel en inmiddels zijn er zo'n twintig vestigingen in dat land en Zweden. Naast Mouritsen is ook Bestseller-eigenaar Anders Holch Povlsen betrokken bij de winkelketen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!