Casa neemt de plek in van Xenos

Casa neemt de plek in van Xenos

Casa opent nog dit jaar zijn eerste winkels in Nederland. De interieurwinkelketen van Ab Blokker neemt op circa 110 locaties de plek in van Xenos, maakt eigenaar Blokker Holding dinsdag bekend.

Casa wil nog voor het einde van dit jaar de eerste vijftig vestigingen ombouwen. De rest volgt voor de zomer van 2019. Ongeveer 1900 werknemers van Xenos kunnen meeverhuizen naar de nieuwe eigenaar.

Xenos houdt na de deal nog zo’n zestig winkels over, die buiten Blokker Holding door de familie worden voortgezet. De precieze invulling van deze toekomstige formule wordt de komende maanden bepaald. Het distributiecentrum en het hoofdkantoor van Xenos in Waalwijk gaan op slot, waardoor zo’n 180 arbeidsplaatsen verdwijnen. De resterende 850 werknemers blijven vooralsnog werkzaam bij Xenos.

Casa telt momenteel vijfhonderd winkels in acht Europese landen. Ook zijn er filialen op Aruba en in Marokko. Het assortiment bestaat uit decoratie- en geschenkartikelen, huishoudtextiel, keukenaccessoires en meubelen voor in en rond het huis. Casa maakt sinds een aantal jaar geen onderdeel meer uit van Blokker Holding, maar is nog wel in handen van de familie.

Blokker Holding verkocht eerder al de winkels van Xenos in Duitsland aan Tedi. Het grootwinkelbedrijf maakte vorig jaar bekend zich alleen nog op de formule Blokker te willen focussen. Intertoys en Leen Bakker werden al van de hand gedaan. Voor Big Bazar en Maxi Toys is nog geen koper gevonden.

RetailTrends