Ab Blokker is 'bijzondere supporter' van Casa

Ab Blokker is niet meer betrokken bij het dagelijkse bestuur van winkelketen Casa. Wel gaat de 72-jarige mede-eigenaar van Blokker Holding nog mee op handelsmissies in het Verre Oosten. “Laten we stellen dat hij voor Casa een bijzondere supporter is”, zegt een woordvoerder tegen RetailTrends.

Casa maakte dinsdag bekend 110 winkels van Xenos over te nemen. De eerste vijftig worden nog dit jaar geopend. De geselecteerde winkels liggen volgens de woordvoerder op hightrafficlocaties, veelal in binnenstedelijk gebied. Casa richt zich hoofdzakelijk op stadscentra, omdat de retailer merkt dat mensen ‘steeds meer gericht zijn op funshoppen in de steden’. “Met de keuze van de winkels hebben we ervoor gezorgd dat we een behoorlijk landelijke dekking hebben in Nederland”, stelt zij.

De afmetingen van de winkelpanden liggen volgens de woordvoerder volledig in lijn met het huidige winkelpark van Casa. De Belgische keten heeft drie soorten winkels: boetieks (kleiner dan 350 vierkante meter), shops (tussen de 350 en 650 vierkante meter) en conceptstores (groter dan 650 vierkante meter). Het volledige assortiment van Casa komt beschikbaar in de Nederlandse winkels.

Consumenten kunnen er straks ook voor kiezen om producten online te bestellen en in de winkel op te laten. De plannen voor een volwaardige webshop bevinden zich volgens de woordvoerder ‘in een vergevorderd stadium’.

Lees op RetailTrends meer over de komst van Casa naar Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!