Pabo kan voorlopig door in Nederland

Pabo kan voorlopig door in Nederland

Beate Uhse Netherlands heeft zich verzekerd van een lening van vijf miljoen euro. Daarmee kan de Nederlandse tak van het failliete erotiekconcern zijn activiteiten voorlopig voortzetten.

De lening wordt verstrekt door Prime Capital Debt, dat eerder al 2,7 miljoen euro leende aan het Duitse moederbedrijf. "Deze lening biedt de nodige speelruimte om de sanering in het kader van het faillissement voort te zetten”, zegt ceo Michael Specht. Daarbij wordt nog altijd gezocht naar nieuwe investeerders voor het moederbedrijf van Pabo, dat in Nederland nog actief is met een webshop en een flagshipstore in Amsterdam.

Beate Uhse vroeg eind vorig jaar het faillissement aan en kreeg daarbij van de rechter toestemming om zelf de controle te behouden bij de herstructurering. Het management liet toen al weten die vorm te willen geven met behulp van leningen. Intussen wordt gesproken met zowel strategische partners als financiële investeerders over een overname. De Nederlandse winkelketen Christine le Duc werd in augustus vorig jaar al verkocht en valt sindsdien onder een Ierse investeringsmaatschappij.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!