'Ook Detailresult wilde Emté overnemen'

'Ook Detailresult wilde Emté overnemen'

Detailresult Groep was in de race voor de overname van de supermarkten van Emté. Het moederbedrijf van DekaMarkt en Dirk van den Broek was ‘dichtbij een deal’, schrijft Distrifood op basis van anonieme bronnen.

Jumbo en Coop gingen er onlangs met de supermarkten van Sligro Food Group vandoor. De twee retailers betaalden opgeteld 410 miljoen euro voor de overname. Daarmee zouden ze een ander consortium, waarvan Albert Heijn, Plus en Jan Linders deel uitmaken, hebben afgetroefd. Ook de Belgische supermarktketen Colruyt, het Duitse Edeka en investeerders zouden interesse hebben getoond.

De directie en commissarissen van Detailresult gaven volgens twee bronnen al groen licht voor de overname. De aandeelhouders, bestaande uit de families Van den Broek en Kat, zouden daar echter op het allerlaatste moment een streep doorheen hebben gezet. Het supermarktconcern stelt in een reactie geen mededelingen te doen over eventuele gesprekken met andere bedrijven.

Detailresult nam onlangs afscheid van topman John Kruijssen, die sinds 2015 aan het hoofd van het concern stond. Zijn vertrek naar Beter Bed heeft volgens het bedrijf niets te maken met de verkoop van Emté aan Jumbo en Coop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!