Dit is nu 'de grootste schoenenzaak van Zuid-Nederland'

Schoen- en voetspecialist Snoeren heeft deze maand de deuren van zijn vernieuwde winkel in Teteringen geopend. Dankzij een ruime verdubbeling van het winkeloppervlak is Snoeren volgens de retaildesigners van WSB ‘in één keer de grootste schoenenzaak van Zuid-Nederland’.

Snoeren bestaat al meer dan negentig jaar. Begonnen als schoenreparatiebedrijf met een kleine winkel, werken er inmiddels naast drie generaties Snoeren, dertig professionals in de winkel en de praktijk. Het bedrijf biedt een totaalconcept: behalve trendy schoenen kun je er terecht voor een pedicurebehandeling, sportpodotherapie en orthopedisch maatschoeisel. Ook een eigen horecagelegenheid ontbreekt niet. Op de parkeerplaats is ruimte voor veertig auto’s.

Voor de verbouwing is aan de linkerzijde van de bestaande winkel een compleet pand aangebouwd. Om het persoonlijke karakter van Snoeren te benadrukken is ervoor gekozen om de receptie, balie, horeca en wachtruimte bij de entree te integreren. In het horecagedeelte is gewerkt met mozaïektegels. Grote delen van het interieur zijn uitgewerkt in stoer larikshout, brons, zwartstaal en natuurgroen.

De uitbouw aan de linkerkant is benut voor een grote collectie herenschoenen, sportschoenen, vrijetijdsschoenen, kleding en accessoires en meetruimtes. Zo is de sportafdeling uitgebreid met een ‘running meethoek’. Op de eerste verdieping is de grootste collectie kinderschoenen van Zuid-Nederland te vinden. 

Het bedrijf kiest volgens eigenaar Leon Snoeren bewust voor ‘een grote onderscheidende weidewinkel’ van 1100 vierkante meter. “Eén professionele organisatie is sterker dan tien kleine filialen. Qua attractiviteit naar de klant en slagkracht in de organisatie.”

Snoeren liet eerder tegenover BN DeStem weten bewust niet de stap naar het internet te zetten. “Dat is niet zaligmakend. Wij geloven in onze winkelbeleving en die moet dan ook hier plaatsvinden”, aldus de eigenaar.

Beeld: WSB Interieurbouw

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in