'Pabo ondanks miljoenenlening failliet'

'Pabo ondanks miljoenenlening failliet'

De Nederlandse tak van Beate Uhse is dinsdag failliet verklaard. Het personeel van het bedrijf achter Pabo is dinsdag op de hoogte gesteld, melden verschillende regionale media.

Uit een mail aan het personeel blijkt dat een schuldeiser naar de rechtbank is gestapt, waarna die dinsdagochtend het faillissement uitsprak. Pabo heeft 'totaal geen reserves meer', citeert de PZC. Het erotiekbedrijf hoopt nog op een doorstart met een 'select team'. Er is inmiddels een curator aangesteld, die woensdag op bezoek gaat bij het Pabo-kantoor in het Zeeuwse Walsoorden. Van de tientallen medewerkers wordt verwacht dat zij voorlopig doorwerken.

Beate Uhse maakte maandag nog bekend dat de Nederlandse tak een lening van vijf miljoen euro had binnengehaald. Die was afkomstig van Prime Capital Debt, dat eerder al een lening van 2,7 miljoen euro aan het moederbedrijf verstrekte.

Beate Uhse verkeert sinds eind vorig jaar in een faillissement, waarbij het management zelf de leiding heeft over een herstructurering. Het erotiekconcern wil die vormgeven met behulp van leningen, terwijl ook met investeerders wordt gesproken over een verkoop van onderdelen of het gehele bedrijf.


 

Reacties 3


ikke weet het 28 mrt, 09:54

En maar allemaal zeggen dat het goed gaat in Nedeland.

Xenos op de schop, Super Trash weg, Kijkshop weg, Bakker.com wie is de volgende ?? Blokker, Intertoys zeg het maar ......


Reinder Koornstra 28 mrt, 15:16

Retailers lijken nog steeds heel gemakkelijk miljoenen te verbranden! Dus als je van je geld af wil....


eddy white 30 mrt, 01:35

lakeside failliet clair's verkeerd in de moeilijkheden dus hoe goed gaat het nu echt.... ik verwacht nog veel meer bedrijven dit jaar die gedwongen de deuren moeten sluiten...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!