Coolblue lanceert eigen fietsbezorgdienst

Coolblue lanceert eigen fietsbezorgdienst

Coolblue introduceert de nieuwe bezorgservice CoolblueFietst deze week in alle grote steden. De uitrol volgt op een geslaagde testperiode, zo laat de retailer weten.

De bakfietsen worden gebruikt om kleine pakketjes te bezorgen. Die worden volgens ceo Pieter Zwart geleverd in een extra stevige doos en op een zachte ondergrond. “Onze pakketverzorgers gaan obsessief voorzichtig om met je pakketje.” 

De fietsbezorgdienst volgt twee jaar na de introductie van CoolblueBezorgt, waarbij met eigen busjes wordt rondgereden. Daarvan heeft de elektronicaverkoper er inmiddels 150 rondrijden. Zwart maakte onlangs bekend dat Coolblue vanaf volgende maand ook zelf televisies gaat bezorgen, nadat eerder alleen witgoed en inbouwapparatuur werd geleverd. De retailer wil nog eens duizend extra bezorgers aannemen, bovenop zijn huidige zeshonderd.

Ook Wehkamp startte eind vorig jaar met fietsbezorging, maar in tegenstelling tot Coolblue ontwikkelde het daarvoor geen eigen bezorgfiets. De etailer werkt net als verschillende andere retailers samen met het platform Fietskoeriers.nl.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends