Coolblue voegt Tilburg toe aan 'groene' bezorgdienst

Coolblue voegt Tilburg toe aan 'groene' bezorgdienst

Coolblue breidt zijn bezorgservice CoolblueFietst uit naar Tilburg. De Brabantse stad is de achtste stad waarin de retailer pakketten met de fiets bezorgt.

De Coolblue-winkel aan het Piusplein in Tilburg opent in april. Deze week werden de eerste pakketten al vanuit de toekomstige winkel met de fiets geleverd. In de winkel van de retailer kunnen klanten straks onder meer terecht voor het uitproberen van producten, voor telefoonreparatie en voor het afhalen van onlinebestellingen. 

Coolblue introduceerde zijn 'groene' bezorgdienst per fiets in april vorig jaar in een aantal grote Nederlandse steden. Dit was twee jaar na de lancering van de bezorgdienst met eigen busjes, genaamd CoolblueBezorgt. Eind vorig jaar stak de retailer met zijn fietsbezorgdienst de grens naar België over, waarbij werd afgetrapt in Antwerpen.

Zestig procent van de pakketten in de grote steden wordt momenteel per fiets bezorgd. Coolblue claimt het eerste grote e-commercebedrijf van Europa te zijn dat kleine pakketten zelf met de fiets levert. 

Reacties