Accell neemt mobiele fietsenwinkel volledig over

Accell Group is volledig eigenaar geworden van de Amerikaanse startup Beeline Bikes. Dat bedrijf levert online bestelde fietsen rijklaar af bij de consument.

De Nederlandse fietsenfabrikant had al een minderheidsbelang in Beeline Bikes, dat vijf jaar terug in Silicon Valley werd opgericht. Na de overname wil Accell Group de dekking van Beeline Bikes in Noord-Amerika snel uitbreiden, door bestaande en toekomstige franchisepartners aan te sluiten. Ook overweegt de eigenaar van merken als Batavus en Sparta het mobiele serviceconcept in Europa te introduceren.

Het technologieplatform van Beeline Bikes biedt volgens topman Ton Anbeek ‘aantrekkelijke synergiën’ met de fysieke winkels. “We willen de vakhandel in staat stellen om consumenten te bedienen, aansluitend bij de wijze waarop die zich vandaag de dag oriënteren en hun aankopen doen; via meerdere kanalen”, stelt hij.

Accell Group maakte eerder deze maand zijn jaarcijfers over 2017 bekend. Daarbij sprak Anbeek van ‘tegenvallende prestaties’ in met name Noord-Amerika. De fabrikant wil zijn franchisenetwerk er de komende jaren verder uitbouwen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!