Walmart denkt aan drones in de winkel

Walmart denkt aan drones in de winkel

Walmart heeft een patent aangevraagd op drones die klanten in de winkels kunnen helpen. Zo zouden ze onder meer gebruikt kunnen worden voor navigatie en het opvragen van prijsinformatie.

Walmart ziet voor zich dat klanten via een smartphone of door de retailer verstrekt apparaat een drone kan oproepen. Daarna kunnen ze de drone vragen de prijs van een product te checken of zich de weg laten wijzen. ‘Als de gebruiker navigatie-assistentie heeft aangevraagd voor een item dat op een virtuele boodschappenlijst staat, kan het mobiele apparaat de drone via een antenne bedienen om de gebruiker naar de locatie van het geselecteerde item te leiden’, staat beschreven in de patentaanvraag.

De drones zouden ook van geluids- en beeldfuncties worden voorzien. Walmart denkt aan verschillende soorten drones met uiteenlopende functies, zoals beeldschermen en visuele projectoren, waarmee zij verschillende taken kunnen uitvoeren.

Eerder werd al duidelijk dat Walmart overwoog drones in te zetten in zijn magazijnen in grote winkels, zodat klanten geen grote afstanden hoeven te overbruggen. Ook werkt de retailer momenteel al met robots die de prijzen en voorraden in de winkels checken.
 

Reacties 1


Jan Janssen 30 mrt, 12:12

Vreemd verhaal: als Wallmart de klant toch al een smartphone of 'ander apparaat' vertstrekt, kan de route- of prijsinformatie daarop toch ook aangegeven worden? Beeld- en geluidsfuncties heeft de smartphone ook al. Wat is dan nog de toegevoegde waarde van de drone? Lijkt erop dat men wel erg krampachtig bezig is toepassingen te verzinnen voor een apparaat dat eigenlijk niet overbodig is ...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!