De week in vijf interviews

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf interviews.

Geen 'heilige koeien' voor Hudson's Bay
Hudson's Bay wist in het laatste kwartaal van 2017 een zeldzaam positief resultaat te schrijven, maar is allerminst tevreden. Dat is niet zo gek, want over het hele jaar staat het warenhuisconcern liefst 581 miljoen Canadese dollar in het rood. De nieuwe ceo Helena Foulkes laat er geen misverstand over bestaan dat er dingen moeten veranderen. Daarbij zijn er wat haar betreft geen 'heilige koeien'. "Alles ligt op tafel."

Lees verder bij Financial Post: http://bit.ly/2GpyF4x

Hoe Sears vecht om te overleven
Toen Eddie Lampert Kmart en Sears in 2003 onder één dak bracht, leidde dat al tot veel scepcis. Nu, honderden gesloten winkels en duizenden ontslagen verder, geeft de topman van het geplaagde winkelconcern zijn eerste diepte-interview in vijftien jaar tijd. Daarin geeft hij aan door te blijven vechten, zolang hij nog maar enigszins het idee heeft dat het zinvol is. 

Lees verder bij Vanity Fair: http://bit.ly/2Gkde8S

Volledige gelijkheid in lonen
Ongelijke lonen voor mannen en vrouwen in gelijke rollen, het komt nog bijna overal voor. Maar niet bij Starbucks, als we ceo Kevin Johnson mogen geloven. De koffieketen maakt officieel bekend in zijn thuismarkt 'honderd procent gelijkheid' te hebben bereikt als het om salarissen gaat. "Dat helpt ons de juiste talenten aan te trekken om ons merk verder op te bouwen."

Bekijk het interview bij CNN: https://cnn.it/2E5wUaH

Waarom Suitsupply wegblijft bij de usual suspects
Suitsupply begon ooit met onlineverkoop, maar kwam er al gauw achter dat het winkels nodig had in de modebranche. Inmiddels zijn er meer dan honderd locaties wereldwijd en blijft de pakkenverkoper dat voorlopig uitbreiden. Dat wekt de nodige verbazing in de Verenigde Staten, waar nieuws over omvallende retailers aan de orde van de dag is. Een van de geheimen? Niet daar gaan zitten waar iedereen al zit. "We zoeken onze eigen locaties."

Bekijk het interview bij Bloomberg: https://bloom.bg/2pW2lPI

De woede van Trump over Amazon
Dat de Amerikaanse president Donald Trump het niet zo heeft op Amazon, is bekend. Deze week haalde hij opnieuw uit naar de webwinkelreus, door in een tweet te stellen dat 'vele duizenden winkelbedrijven' omvallen door het bedrijf van Jeff Bezos. Heeft hij gelijk? De voormalige retailtopmannen Bill Simon en Gerald Storch van respectievelijk Walmart en Hudson's Bay bespreken de aantijgingen in een dubbelinterview.

Bekijk het interview bij CNBC: https://cnb.cx/2GkVAC3

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in