De grootste Intratuin heeft nu een megarestaurant én speelparadijs

De grootste Intratuin heeft nu een megarestaurant én speelparadijs

Net voor Pasen is de verbouwing van ‘de grootste Intratuin van Nederland’ klaar. Liefst 24 duizend vierkante meter telt de vestiging in Duiven, die er vooral veel horeca en een grote klimtuin voor kinderen bij heeft gekregen.

De uitbreiding van het tuincentrum is in twee fases opgeleverd. Afgelopen najaar ging de geheel nieuw ingerichte winkel al open, tegelijk met de populaire Christmas World: een volledig overdekte kerstmarkt op 7.500 vierkante meter. Alles is groot, groter, grootst bij Intratuin in Duiven. Zo claimt de winkel tijdens Kerst het grootste miniaturendorp van Europa te hebben, evenals het grootste kunstkerstbomenbos. 


Voor de verbouwing telde Intratuin nog zestienduizend vierkante meter verkoopoppervlakte, verdeeld over twee etages en een buitenterrein. Met de uitbreiding hebben alle artikelgroepen een update gekregen. Zo is er meer ruimte ontstaan voor onder meer de kerstshow, buitengroen en potterie en is de dierenafdeling twee keer zo groot. Verder is de indeling van de buitenruimte veranderd, waarbij de kassen van de koude afdeling zijn vergroot en voorzien van extra luchtramen, om het hele jaar door een optimaal klimaat te creëren. Tevens is het magazijn met tweeduizend vierkante meter vergroot en zijn er parkeerplaatsen bijgekomen.

Wie de hele route door de winkel aflegt, loopt een volle kilometer. Intratuin ziet daarom kans voor een ruime horecagelegenheid. De afgelopen twee maanden is een kas van het tuincentrum omgebouwd tot restaurant met liefst duizend zitplaatsen. Het restaurant heeft volgens bedrijfsleider Gerard Niesink veel weg van een oude fabriekshal met in elke hoek een andere stijl, zoals botanisch en oriëntaals. “We hebben het helemaal zelf bedacht en ontworpen”, zegt hij tegenover De Gelderlander.

Behalve het restaurant is er voortaan ook een kinderspeelparadijs in het tuincentrum te vinden, compleet met glijbanen en trampolines. De klimtuin is gratis toegankelijk, in de hoop dat kinderen hun (groot)ouders mee naar Intratuin slepen. Er is goed gekeken hoe mensen naar de fysieke winkel getrokken worden, stelt Niesink. “Hoe ga je de concurrentie aan met webwinkels en ketens als de Action? Door beleving te bieden.”

Reacties 2


Marlies Kleijn 17 aug, 22:53

Hallo beste mensen van intratuin Duiven.
Wat ‘n geweldige verbetering. Het was het verbouwen en het ongemak meer dan waard. Het riante restaurant en dan ook nog de klimtuin voor de kinderen. Je gaat er voor je plezier naar toe. Petje af ????????????????


Henriëlle Hoogveld-Duquesnoy 30 nov, 19:29

Lees pp het internet dat Intratuin Halsteren de grootste is met 25 duizend vierkante meter
In

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in